Carven

Parfumi Carven | Carven – ikona med dišavami. Francoska haute-couture blagovna znamka Carven se osredotoča na oblačila, obutev, modne dodatke in ne nazadnje tudi na parfume. Na svojem področju spada Carven med resnične ikone in že prvi parfum blagovne znamke Ma Griffe, spada med največje klasike tipa Channel No.5.

Blagovno znamko Carven je ustanovila Carmen de Tommasso v Parizu z namenom, da bo oblikovala obleke posebno za manjše ženske. Navdihnila jo je resničnost, da je bila sama nižje postave in je na trgu pogrešala obleke za ženske s podobno postavo, obleke, ki bi optično podaljšale postavo. Zato se je preselila iz svojega prvotnega študijskega področja – notranji dizajn in arhitektura, in je svojo energijo vložila v modno oblikovanje.

Carmen je zapolnila vrzel na trgu tudi z načrti za mlade ženske, ki so jih oblikovalci v tem času prezirali. Blagovna znamka Carven je hitro dobila velik uspeh in Carmen je postopno razširjala njeno usmerjenost. Kasneje je prevzel vodenje znamke Guilliaume Henry, ki je prej delal za Givenchy. Blagovno znamko je oživil in naredil cenovno dostopnejšo.

Tipično elegantni, visoko ženstveni načrti parfumov blagovne znamke Carven so navdihnjeni s potovanjem in umetnostjo. Že omenjena prva dišava znamke Carven je ženski parfum Ma Griffe, ki ga je ustvaril leta 1946 Jean Carles. Dišava Ma Griffe je ohranila visoko priljubljenost že več kot 60 let. Prvo moško dišavo, Vetiver, je ustvaril leta 1957 Edouard Hache. Do danes spada med najbolj priljubljene.

celotno besedilo skrij besedilo

Menu